BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİ – Kitap Okuma Halkası – Dr. Gamze Kara

                                                  
Okunası kitapların başında gelen güçlü bir değişimin atılan sağlam temelleriyle yeşilliğini kaybetmeyecek bir ülkenin hikayesi…
Okuduğum her sayfasında cümle yanında ünlem işareti ya da altı çizili satırların bolca olduğu bu kitap 149 sayfadan ibaret olsa da içerdiği konu itibariyle bence bir hayat ansiklopedisi.
Siz gençler o kadar şanslısınız ve bir o kadar da kitap okuma konusunda teşvik ediliyorsunuz ki kıskanmamak elde değil.
Bizlerin zamanında kitapların sayısının bu kadar da bol olmadığı, bir kitabı sınıf kütüphanesinden alıp okuyabilmek adına arkadaşımızın bir an önce bitirmesini dört gözle beklediğimiz günleri hatırladığımda… Çok şanslısınız değerli genç arkadaşlarım çok…
Etrafınızı saran ve size ışık tutan bu kitapları lütfen Facebook’tan, Instagram’dan, Snap’ten ve benim belki de bilmediğim ama sizlerin her gün aktif kullandığı o sosyal ağlardan daha çok sevin.
Kitapları sevin ve okuyun ki ruhunuzun ormanları 4 mevsim yeşil kalan bol oksijenli olsun… Sosyal medya tamamen zararlı demiyorum sakın yanlış anlamayın. Vaktinizi kitaplarla değerli kılıp kalan 10-15 dakikada tabii ki bu ağlardan faydalanın.
Şimdi kitap halkanız’a katıldığım bu kitabı özetlemem gerekiyor. Ama inanın ben bu kitabı özetlemeye kalksam her bir sayfasına ayıp olur. Eksik özetlerim…
‘Beyaz Zambaklar Ülkesinde’ kitabını ne için mi okumalısınız?
“Üniversiteli olmadan, daha bulunduğunuz yıllarda size içinizdeki potansiyeli, doğruyu yanlışı, sağlamı çürük yapıyı, olması gerekeni ve hayal ettiğinizde bataklıklar ülkesinin saf beyaz zambaklar yuvasına nasıl dönüştüğünün bir kanıtı olarak size yoldaş olacağı için.
Ve siz değerli gençlerin önce belki de bir avuç kendi toprağını yeşertmeye çalışırken bir ülkeyi yeşertebileceğinizi hissettirebileceği için…
İyi ki sırtımızı yaslayabileceğimiz, geleceğimizin güvencesi siz gençler varsınız!
Sayfa 118;
“İşte böyle bir değişim, her ülkede, her kentte, her kasabada ve unutulmuş, terk edilmiş her köyde yaşanabilir. Bunun için yalnızca dinamik fikirli, uyanık ruhlu ve uygarlık yolunda çalışmaktan yorulmayan, usanmayan, aksine heyecan ve zevk duyan insanlara ihtiyaç vardır.”    … der.
Yani sizler, siz gençlerden bahsediyor. Kitaplara karşı olan heyecanınız hiç sönmemesi dileklerimle…
Umarım anlatabilmişimdir.
Exit mobile version