KODLAMA VE YAZILIM NEDİR – Numan İşmarcı – Öğrenci

Kodlama; günümüzde özellikle öğrencilere yaygın olarak öğretilen bir alandır. Kodlama nedir kısaca bahsedecek olursak; bilgisayar yazılımları, web siteleri ve uygulamalar oluşturmanızı mümkün kılan şeydir. Yani bugün kullandığınız internet tarayıcısı, işletim sistemi, telefon uygulamaları, Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformları, oyunlar ile web siteleri kodlama yardımıyla yapılır.  Bilgisayarda kodlama nedir? İnsanların aksine bilgisayarların kendi başına konuşma ya da insanlarla iletişime geçme gibi gelişmiş yetenekleri yoktur. Bir bilgisayar, bir tablet ya da bir cep telefonunun ihtiyaçlarınızı karşılaması için ona neler yapması gerektiğini insanlar söyler. Bu tür elektronik cihazlara yapmasını istediğiniz şeyleri söylemek için programlama dili adı verilen diller kullanılır. Programlama dilleri yardımı ile bilgisayar ve diğer elektronik cihazlar insanları anlayabilir. Bilgisayarların insanları anlamaları için bazı talimatlar vermek gerekir. 
 
Peki robotik kodlama nedir? Robotik kodlama; robot tasarımlarında kullanılan kodlama tekniğine verilen addır. Robotik kodlama nedir kısaca tanımı bu şekildedir. Siz de kodlama eğitimi almak ve kodlama öğrenmek isterseniz Bilişim Eğitim Merkezi Kodlama Kursları’na katılabilirsiniz. 
 

Kodlama Nedir Ne İşe Yarar?

Kodlama öğrenmek; web siteleri tasarlamak, kariyer olarak iş sahibi olmak ve bir teknoloji girişimi başlatmaya yarar. Bilişim sektöründe faaliyet göstermek ve dünyayı şekillendiren teknolojilere imza atmanın yolu kodlama yapmaktan geçer.
1991 yılında internetin dünya çapında kullanılmaya başladığı günden bugüne kadar teknoloji hızla değişti. İnternet artık hayatımızın her alanında var ve vazgeçilmez bir durumda… İnternetin geleceği ne olacak bilmiyoruz. Bundan 10 yıl sonra herkesin kendine ait bir internet sitesi olacak. Bunun ilk basamağı ise kodlama öğrenmekten geçiyor. Kodlama öğrenerek kendi işiniz için, müşterileriniz ya da potansiyel müşterilerinize yeteneklerinizi pazarlamak ya da portfolyonuzu sergilemek için web sitesi tasarımı yapabilirsiniz.
Kariyer değişikliği yapmak isterseniz bilişim sektöründe kodlama yapabilirsiniz. Bilgisayar programcılığı ve geliştiricilik artık tüm dünyada ve ülkemizde en popüler mesleklerden birisi haline geldi. Her yıl bilgisayar programcılığına talep giderek artıyor. Araştırmalara göre 2010-2020 yılları arasında programcıların sayısının yüzde 30’luk bir oranda büyümesi bekleniyor. Bu oran dünyada en çok geçerliliği olan birçok mesleğe göre iki katı daha hızlı bir büyüme oranıdır.
Bir yazılım ürünü ya da web sitesi fikriniz varsa bir start up projesi başlatmak için kodlama öğrenebilirsiniz. Yine aynı şekilde bir mobil uygulama ya da oyun tasarımı yapmak açısından kodlama öğrenmeniz gerekir. Yeni yazılımlar üretip satmak, yeni uygulamalar, oyunlar ve programlar üretip satmak hedefiniz olabilir.
Okuduğunuz için teşekkürler.
 

 

Exit mobile version