2019 YKS’DE 2019 PUAN VE SIRALAMA ANALİZİ

2019 YILI YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI
    Açı Okulları Rehberlik Servisi (ARS) olarak bizler, açıklanan YKS sonrası, tercih yapacak öğrenciler için, 2018 yılı puan ve  sıralama ile 2019 yılı puan ve sıralamalarını karşılaştırdık. Ortaya çıkan sonucu bir tablo haline getirerek sizlere aşağıda sunmaktayız. Tabloyu mutlaka dikkatlice inceleyin, zira tabloda enteresan sonuçlar görülmektedir.

 

    Tablo incelendiğinde iki yıl arasında aynı puana sahip iki öğrencinin dilimlerinin farklılık göstermekte olduğu görülecektir. Örneğin 2018 yılında Sayısal puan türünde  513,2 alan öğrencinin sıralaması 3.356 olmuş iken,aynı puan 2019 yılında 3.677. olmuştur. İki sıralama arasındaki fark 321 kişidir. Yani bu sene aynı puanı alan öğrenci geçen seneye göre 321 kişi gerilemiştir.
    Ayrıca geçen sene 428,2 puan alan bir  EA öğrencisinin sıralaması 5,333 iken bu sene aynı puanı alan öğrencinin sıralaması 8.279’a gerilemiştir. Yani iki yıl arasında EA öğrencilerinin aynı puanda gerileme farkı 2.946 olmuştur.
    Tablodan da anlaşılacağı üzere üst sıralarda yer alan Sayısal öğrencilerinde sıralama gerileme oranı %10 civarında, orta sıralarda yaklaşık %20 civarında ve alt sıralardaki gerileme oranı ise yaklaşık %15 civarında gerçekleşmiştir. EA öğrencilerinde ise üst,orta ve alt sıralarda %15 civarında gerilemeler olmuştur.
    Peki bu ne demektir, bir örnek ile açıklayalım. Örneğin 513 puan alan bir öğrenci tercih yaparken geçen seneki 513 puan ile tercih yapan ve yerleşen öğrenciye göre biraz daha dikkatli olmak zorundadır. Zira geçen sene bu puanla yerleşebilen bir öğrenciyi baz alarak  yerleşmeyi garanti görür ise hayal kırıklığı yaşayabilir. Geçen yıl bir öğrenci bu puanla yerleşebilirken aynı bölüme bu yıl yerleşemeyebilir ve o bölüm eğer geçen seneye göre aynı sıralamayla alacak ise bu yıl 513 puan ile değil de 514 ve üzeri puan ile alabilecektir. Diğer alanlarda da buna göre değerlendirmeler yapılmalıdır.
            AÇI OKULLARI OLARAK TERCİHTE DE YANINIZDAYIZ. 
      
TERCİH YAPARKEN BİZE SORUN.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2019 YKS’DE 2019 PUAN VE SIRALAMA ANALİZİ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Açı Bakışı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!