NİTELİKLİ ÖĞRETMENLİK-1

ÖMER YAYLA

EĞİTİM UZMANI

BAFRA ESKİ MİLLİEĞİTİM MÜDÜRÜ

Öğretmenin derse girmesinden bitimine kadar geçen zamanı nasıl kullanacağı önemlidir. Özellikle öğrencilerin beklentilerine cevap verecek bir yönetim ve sunumda bulunması kaçınılmazdır. Öğretmenin derse hazırlıklı girmesi, öğrencilerin dersi istekli ve arzulu dinlemelerini sağlamak düşüncesiyle, konu içinde yer alan bilgilerin, kazanılacak davranış ve becerilerin niçin gerekli olduğu ve hayatın hangi aşamasında kullanabilecekleri açıklanarak derse başlanması ön kuraldır.

Öğrenci kendisi için gerekli bilgi verileceği beklentisinde olduğu takdirde öğretmenini izleme ve dinleme isteğini ortaya koyacaktır. Sizi dinleyecek öğrencilerinize bilgi aktarmanın yolu onlarla sağlıklı bir iletişim ve ilişki kurmaktan geçer.

Derse hemen başlama yerine ilgi çekecek bir giriş yapmak, soru sormak, gündemdeki bir olaydan kısaca bahsetmek bir yöntem olarak kullanılabilir.

Dersin başında söylenecek ilk sözler mutlaka iyi seçilmeli, öğrencilerin dinleme isteklerinin en canlı olduğu zaman diliminde ki bu sözler, anlatılan konunun amacını, öğrencilere kazandırılacak davranışları kapsayacak özellikte ve nitelikte olmalıdır.

Bir ders saatinin tamamını verimli kullanmak mümkün olmadığından konu hakkında bildiklerimizi öz olarak sunmak en iyi yöntem olsa gerek. Ne kadar bilirsek bilelim, söylediklerimiz öğrencilerimizin anlayabildiği kadardır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NİTELİKLİ ÖĞRETMENLİK-1

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Açı Bakışı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!